Een warme oproep: kom op zondag 15 november om 13u30 met vrienden en familie naar het gemeenteplein, met een rode neus op je snoet!

Handelsverbond en 'Carmen' trekken Keerbergse kar 'Rode Neuzenactie'

Loes Van den Heuvel zong, samen met enkele jongeren, het Pestitudelied in. - Repro SPKLoes Van den Heuvel zong, samen met enkele jongeren, het Pestitudelied in. - Repro SPK

Het Keerbergse Handelsverbond HaVeK trekt nog een tiental dagen volop de kar van de 'Rode Neuzenactie'. In de laatste rechte lijn wordt samen met meter Loes Van den Heuvel een 'Rode Neuzenlied' gelanceerd. Apotheose van de actie wordt de 'Keerbergse Rode Neuzen Dag' op 15 november, waarbij men minstens 1.000 'Neuzen' op het Gemeenteplein wil verzamelen.

Als meter van de actie kon Carmen Waterslaeghers, alias actrice Loes Van den Heuvel - die zelf ook in Keerbergen woont - worden gestrikt. Zij nam, samen met enkele jongeren uit de regio, een 'Rode Neuzenlied' op. "Verschillende partners componeerden een eigen antipestlied: het Pestitudelied", zegt mede-initiatiefneemster en anti-pestcoach Ellen Somers van Pestitude. "Ook de Qmusic-stemmen Sven Ornelis en Wim Oosterlinck zijn erop te horen. Het nummer is vanaf eind deze week te koop via iTunes en Spotify. De opbrengst van 2 euro per download gaat integraal naar de Koning Boudewijnstichting", weet Somers.

Recordpoging

Op zondag 15 november komt er als slothappening zelfs een 'Keerbergse Rode Neuzen Dag'. In Zaal Berk en Brem houdt HaVeK dan van 12 tot 20 uur een groots mosselfestijn ten voordele van de actie. "Om 14.30 uur willen we die dag ook zoveel mogelijk 'Rode Neuzen' op het Gemeenteplein verzamelen voor een grote 'Rode Neuzenfoto'", zegt Dirk Vervloesem van de handelsvereniging. "Een uur eerder, om 13.30 uur, wordt er echter al aan de kerk verzameld om op het anti-pestlied ook een 'Rode Neuzendansje' in te studeren met een professionele danscoach van 2-Step Dance Company uit Boortmeerbeek. Iedereen is welkom", besluit Vervloesem. (SPK)

Free Joomla! templates by Engine Templates