Computer

 

ICT-Introductie

 

 

 

Creapunt

Informatie en communicatietechnologie:

Samengevat kunnen we stellen dat ICT-toepassingen in het onderwijs een aantal voordelen bieden:

  1. Door middel van ICT kan de docent gemakkelijk afbeeldingen laten zien zodat deze beter door de leerlingen worden onthouden.
  2. Door middel van ICT kan de docent gemakkelijk ingewikkelde instructies geven en zo de aandacht houden van de leerlingen.
  3. Door middel van ICT kan de docent de lessen interactiever maken. Hierdoor maken ze de lessen aantrekkelijker voor de student en bevorderen ze de aandacht en concentratie.

Maar ook enkele nadelen:

  1. Instellen van de apparaten kan zeer hinderlijk zijn.
  2. De aanschaf van de apparaten is duur.
  3. Moeilijk voor leerkrachten met een gebrek aan ervaring met ICT-hulpmiddelen.

Daarom heeft elke school recht op een aantal uren ICT-coördinatie, afhankelijk van het aantal leerlingen in de school. Onze school beschikt bovendien over minstens 1 PC per klas met mogelijkheid tot afdrukken en voorzien van internet en didactische software. In het 5de en 6de leerjaar werkt men met een zogenaamd elektronisch bord. In de loop van het schooljaar zullen ook de computers in de computerklas worden vernieuwd. We proberen de communicatie met elkaar en met de ouders te verbeteren door gebruik van e-mail en nieuwsbrieven. We bereiden de kinderen voor op de moderne maartschappij door de introductie van een elektronisch leerplatform en interactieve websites als 'Bingel', enz.

Op deze pagina zullen we in de mate van het mogelijke meer informatie geven over de manier van werken en onze visie toelichten.

Meer vragen kunnen worden gericht aan de directie.

Wilt u meer informatie over de volgende onderwerpen hoeft u maar door te klikken:

Smartschool

 

  

 

 

Bingel