In het schooljaar 2004-2005 startte onze school voor het eerst met MOS(milieuzorg op school).   Drie jaar op rij behaalden we een MOS-logo.  Natuur, afval, verkeer, water en lucht waren de thema’s waaraan we werkten.  Een groenere speelplaats was het meest zichtbare resultaat.
Als klap op de vuurpijl behaalden we nadien ook nog “de groene vlag”.  De Groene Vlag van Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen.
Maar andere tijden vragen om een andere aanpak. De wereld staat voor grote uitdagingen. Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met het maken van bewuste keuzes, door ieder van ons. Daarom kiest MOS voor een nieuwe invalshoek. Samen jongeren overtuigen om te kiezen voor duurzaam denken en doen: dat is de nieuwe missie van MOS.  Ook hieraan willen we meedoen.  Vooraan onze school prijkt dan ook het nieuwe logo van “duurzame school”.
De verschillende acties van “good planet” helpen ons al flink op weg.


 

 

Schooljaar 2016-2017

De campagne5 actiedagen goed voor de planeet

GoodPlanet Belgium vraagt tijdens 5 actiedagen aandacht voor grote uitdagingen voor de toekomst: voeding, afval, energie, water en verbondenheid met de natuur.

Ons doel is om eens stil te staan bij onze dagelijkse gewoonten en aan te tonen dat elk simpel gebaar een verschil maakt. Samen kunnen we het tij keren!


De MOS acties waaraan we deelnemen zijn: