Eet lokaal

Eet een lokaal tussendoortje van ’t seizoen. Je verkleint je voedselvoetafdruk én het is lekker gezond. 

Wanneer?
Vrijdag 14 oktober 2016

Wat doen we?

Op Wereldvoedseldag eten we een lokaal geteeld stukje seizoensfruit of -groente. Inspiratie nodig? Op het herfstmenu staan onder andere appel, peer, wortel, bloemkool en noten. 

Waarom doen we dit?
Ons voedsel legt gemiddeld 2000 kilometer af voordat het op ons bord belandt. 

Wie lokaal en seizoensgebonden eet:

  • vermindert de CO2-uitstoot veroorzaakt door het kweken in serres, het transporteren en het koelen van voedsel;
  • steunt de lokale landbouw;
  • smult van verse, smaakvolle en gezonde voeding;
  • kent de seizoenskalender van groenten en fruit uit het hoofd (of hangt ‘m op de koelkast);
  • ontdekt vergeten groenten.

Jullie kiezen de actie:

  • De leerlingen nemen zelf een lokaal stuk fruit of groente mee. 
    Via een sensibiliseringsactie of brief aan de ouders.
  • De school voorziet een lokaal stuk fruit of groente voor de leerlingen. 
    Gratis of voor een appel en een ei. En liefst nog van bij de bioboer om de hoek.